Hoe je de weergave van oplaadinformatie op je Samsung Galaxy-apparaat kunt instellen

Snelladen is algemeen gangbaar geworden, dus we hebben ook de manier waarop oplaadinformatie wordt weergegeven veranderd. Het verschijnt in een eenvoudiger formaat dat de snelladen melding verwijdert en de oplaadindicator binnen enkele seconden na het aansluiten op een oplader verbergt. Volg de onderstaande stappen om te leren hoe je de weergave van de oplaadindicator kunt aanpassen.

Galaxy-telefoonscherm dat oplaadinformatie toont wanneer verbonden met een oplader.

Opmerking: De instructies om deze functie in te schakelen kunnen variëren, afhankelijk van je type apparaat en softwareversie.

Het inschakelen van deze optie toont het batterijpercentage van je Galaxy-apparaat en de geschatte tijd tot volledige oplading op het vergrendelscherm.

* Deze informatie verschijnt alleen gedurende 5 minuten na volledige oplading.

Instellingen startscherm. Instellingen startscherm.

Stap 1. Open Instellingen > Selecteer Display.

Lijst van display-functies. Lijst van display-functies.

Stap 2. Tik op Oplaadinformatie weergeven om de optie in of uit te schakelen.

Als je de functie "Always On Display" inschakelt, worden oplaadinformatie en klokinformatie weergegeven, zelfs nadat je apparaat volledig is opgeladen.

Instellingen startscherm. Instellingen startscherm.

Stap 1. Open Instellingen > Selecteer Vergrendelscherm en AOD.

Vergrendelscherm en AOD-functies. Vergrendelscherm en AOD-functies.

Stap 2. Selecteer Always On Display.

AOD-functies. AOD-functies.

Stap 3. Tik op Wanneer weergeven.

Opties voor wanneer een klok en meldingen moeten worden weergegeven. Opties voor wanneer een klok en meldingen moeten worden weergegeven.

Stap 4. Selecteer wanneer je meldingen en een klok wilt laten verschijnen terwijl je apparaat niet in gebruik is.

Wanneer je de oplader aansluit, kan er een melding over de oplaadsnelheid verschijnen voor een paar seconden en vervolgens bijwerken of verdwijnen. Omdat de oplaadsnelheid voortdurend verandert op basis van de oplaadomstandigheden, kan het aanvankelijk onjuiste informatie geven.

* Hieronder is een voorbeeld met een normale oplader aangesloten. De oplaadinformatie die op je Galaxy-apparaat wordt weergegeven, kan veranderen op basis van de oplaadomgeving.

Galaxy mobiele apparaat vergrendelscherm. Galaxy mobiele apparaat vergrendelscherm.

Vergrendelscherm: Direct na het aansluiten van de oplader

Galaxy mobile device lockscreen. Galaxy mobile device lockscreen.

Vergrendelscherm: Seconden na het aansluiten van de oplader

Galaxy mobiele apparaat quickpaneel. Galaxy mobiele apparaat quickpaneel.

Snelpaneel: Direct na het aansluiten van de oplader

Galaxy mobiele apparaat quickpaneel. Galaxy mobiele apparaat quickpaneel.

Snelpaneel: Seconden na het aansluiten van de oplader